Festivalul Internațional de Arte Vizuale va avea loc anul acesta în Vama Veche (19-26 august) și va aduce unii dintre cei mai apreciaţi fotografi şi oameni de film din Grecia, Cehia, SUA, Elveția, Norvegia și România.

 
Cel mai important eveniment dedicat artelor vizuale, VSLO, propune și de data aceasta cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură și teatru, cu importanți lectori, care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvențional eveniment de gen din lume.

Trofeul VSLO va fi acordat de un juriu de specialitate, alături de numeroase premii oferite de sponsorii festivalului: Canon, Sony, Olympus, Silva, F64.

Petr Bambousek (Cehia), multiplu premiat al concursurilor internaționale de gen (Wildlife Photographer of the Year, World Photography Award, 2017 Big Picture, Czech Press Photo, Sony World Photography Awards, Golden Deer) va susţine un workshop de wild photography, unde „modele” vor fi câțiva șerpi și șopârle, dar și alte animale exotice!

Prezent pentru a doua oară la VSLO, cunoscutul fotograf american Chris Suspect va desluși de această dată tainele „găsirii extraordinarului în ordinar”, în cadrul unui curs de street photography de înalt nivel.

Elvețianul Jens Krauer, fotograf oficial pentru Fujifilm X-Photographer, va discuta despre abordarea sa în fotografia de stradă și va împărtăși păreri personale cu privire la filozofia și etica sa fotografică: cum să găsești și să fotografiezi subiecte interesante și cum să realizezi imagini mai puternice cu ajutorul fotografiei candide.

Fotografia făcută bucăți este titlul unei discuții la care vor participa Chris Suspect, Jens Krauer, Vali Bărbulescu și Michail Moscholios, despre ce transformă fotografia în ceva mai mult decât un act mecanic al copierii realității fotografiate.

Printre fotografii români care vor avea workshopuri anul acesta la VSLO se numără: Ciprian Strugariu (Moda ieșită din comun), Vali Bărbulescu (Fotografia – adevăr sau provocare?), Sebastian Cristea și Andrei Apostol (Fotografia pe film), Cristian Crisbășan (Pin-Up Art photography) și Silviu Matei (Fotoreportaj în Vamă). Un curs de editare foto, De la RAW la GLAM, va fi ținut de Ioan Bragheșiu.

Un foarte interesant Atelier de Slomografie cu Phantom Flex4K va avea loc în cadrul VSLO. Dr. Ing. Nicholas Long şi prof. Neil Coltofeanu vor introduce cursanţii în lumea fascinantă a slow motion-ului, cu filmări la 1.000 de cadre pe secundă. Îi vor susţine pilotul de teste de la BMW Global Claudiu David şi beer stylistul Tony Fiori.

Lightwave Theatre, compania independentă specializată în spectacole cu păpuşi de dimensiuni mari, destinate publicului adult din România, va organiza, timp de o săptămână, un workshop de teatru, care se va concretiza într-un moment artistic la finalul festivalului.

Daniel Prapone şi Mircea Tocaci îi vor introduce pe cei prezenţi în artele desenului, picturii şi sculpturii, descoperind împreună cu aceştia Complexitatea Simplităţii Artelor, dar şi Formă şi volum în pietrele mării.

Nu mai puţin de şase vernisaje de fotografie vor fi organizate anul acesta la VSLO. Cu sprijinul Ambasadei Suediei la Bucureşti, vor fi prezentate Portraits of Migration şi Romanian Dad

s, în timp ce Dana Moica va prezenta lumea marocană a oraşului Fes, iar Denis Buchel va propune un vernisaj în oglindă cu Mirrored. Cătălin Strugaru va prezenta, în premieră la VSLO, Acasă după 100 de ani. Seria vernisajelor se încheie cu Superbul colorit al animalelor, o colecţie impresionantă de imagini adunate de celebrul Petr Bambousek din toată lumea.

Mai multe proiecţii de filme în aer liber vor avea loc şi anul acesta la VSLO. Reînnoind tradiţia de anul trecut, Agerpres propune un film documentar despre Marea Unire – România la 100 de ani.

Un poem de lumini şi umbre va fi prezentat de Daniel Munteanu, sub titlul Transience – Light & Shadow. Artistul va mai prezenta şi alte două proiecte, Zen Tale şi An Artist’s Journey.

Nu în ultimul rând, în cadrul VSLO vor avea loc şi concerte: Jurjak (22 august), Nightloosers (23, 24 august) şi Adrian Naidin (25 august) sunt artiştii care vor urca pe scena Papa la Şoni pentru recitaluri extraordinare.

VSLO înseamnă şi un important Târg de echipamente, unde participanţii vor putea testa aparatură de ultim moment de la principalii sponsori ai festivalului, Canon, Sony, Olympus, 4K, dar vor avea şi discount-uri speciale în perioada desfăşurării evenimentului.

Mai mult in cotidianul.ro/festivalul-international-de-arte-vizuale-vslo-editia-9


Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *