Localitatea 2 Mai este un mic sat pe malul Marii Negre, care pe timpul verii, devine una dintre cele mai cautate statiuni ale litoralului romanesc.

Atractia principala a acestei mini-statiuni este apropierea de natura, atmosfera simpla si nonconformista si mai ales, tarifele reduse la cazare. In plus, se poate mananca bine la preturi convenabile. Pentru doritori, se pot servi si preparate din peste proaspat.

Localitatea 2 Mai apartine de comuna Limanu, judetul Constanta.

Clima
• Localitatea 2 Mai are un climat temperat continental, cu influenta maritima.

• Verile sunt calduroase (media termica a lunii iulie 22,4 grade Celsius), iar iernile sunt blande (media termica a lunii ianuarie 0 – 1 C).

Plaja
Localitatea 2 Mai are o plaja continua si nisipoasa, de la Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia, pana la plaja din micul golf. De-a lungul acestei plaje se disting trei zone:

• Plaja mare

Este situata la intrarea dinspre Mangalia, in localitatea 2 Mai, fiind marginita de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia. Are suprafata cea mai mare si este amenajata cu sezlonguri si umbrelute, terase, toalete si dusuri pe plaja. Intrarea in mare este lina, iar fundul apei este nisipos pe toata lungimea plajei.

• Plaja din mijloc (plaja veche de nudism)

Este mai ingusta si neamenajata. Facilitatile sunt oferite in special de terasa din micul golf. Este locul favorit al celor care vor sa profite din plin de razele soarelui. Cu exceptia unei mici portiuni din mijloc, fundul apei este pietros. Intrarea in apa este relativ abrupta.

• Plaja din micul golf

Este o plaja cu nisip fin, intrarea in mare este lina, dar fundul apei este namolos. Deoarece este situata intr-un mic golf, marea nu are valuri. Facilitatile sunt asigurate de terasa din apropiere.

Cazarea

Cazarea in 2 Mai se poate face:

• la casele localnicilor. Majoritatea caselor din 2 Mai au amenajate camere pentru turisti cu diferite grade de confort si facilitati;

• la vile si pensiuni. Acestea au diferite grade de confort, incercand sa satisfaca toate cerintele turistilor;

• la campingul de la plaja mare;

• cu cortul, direct pe plaja, in oricare dintre ele.

Localizare
Localitatea 2 Mai se afla situata la 5 km de Mangalia pe drumul DN 39 (E 87) catre Bulgaria.

Coordonate GPS
43°47′11″ Nord
28°34′31″ Est

Cum se ajunge

• Cu masina: Din Mangalia, pe DN 39 (E 87) se continua drumul catre Vama Veche sau Bulgaria.

• Cu trenul si microbuzul: Din gara Mangalia, apoi se ia microbuzul pana in 2 Mai.

Ce se mai poate vedea in zona

 Localitatea Vama Veche;

 Pestera Limanu. Este o pestera foarte mare, plina de ramificatii. Specialistii au stabilit ca pestera Limanu se intinde pe o suprafata de 3400 m, una dintre iesiri fiind localizata in Bulgaria. In plus, pestera ar fi fost locuita de mii de ani, deoarece camerele aveau o anumita functionalitate, iar obiectele gasite sunt datate din perioade istorice diferite.

• Pestera ”Movile”. Este celebra pestera unde s-au gasit forme unice de viata dezvoltate in absenta oxigenului (chemosinteza).

• Lacul Mangalia,

 Balta Limanu,

• Ruinele cetatii Albesti. Sunt situate in apropierea comunei Albesti, judetul Constanta. Cetatea a fost locuita in secolele 4-2 i.e.n.

 Padurea Hagieni. Este o rezervatie naturala intinsa pe 100 hectare. Atentie, aici traiesc trei dintre cele mai veninoase specii de serpi: vipera cu corn dobrogeana, sarpele rau si sarpele lui Esculap.

Continuarea, aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *