Dorința de profit a antreprenorilor din turism face ca încetul cu încetul, spiritul Vamei Vechi să devină din ce în ce mai diafan, iar satul să se transforme de la an la an într-un resort după chipul și asemănarea stațiunii Mamaia.

O spun turiştii, care merg vară de vară acolo, pentru a redescoperi spiritul vămii de altădată.

Găsesc în schimb, clădiri din beton cu termopane, o plajă plină de şezlonguri şi preţuri piperate, la fel ca în nordul litoralului.

Reporter: Cum este Vama anul acesta, față de alți ani?

Turistă: „Față de ultimii 4-5 ani, cred că e la fel. Față de ultimii 10 ani, de exemplu mie nu-mi place deloc, pentru că nu mai am loc să stau pe plajă, nicăieri, fiindcă peste tot sunt șezlonguri.“

Reporter: Ați prins și Vama aceea „sălbatică“, mai veche?…

Turistă: „Sălbatică rău nu am prins-o, am prins-o în schimb pe cea de prin 2003. Sunt și părți bune și părți rele. Pe de o parte îmi place că e mai curat“

Reporter: Cum petrec tinerii în Vamă?

Turistă: „În timpul săptămânii am observat că nu prea petrec din păcate. Eu aș vrea să petreacă mai mult. În weekend sunt petreceri peste tot“.

În ultimii ani, Vama Veche s-a bucurat de succes în rândul turiştilor, fiind în topul staţiunilor preferate în vacanţa de vară, dar şi în minivacanţele de sărbători.

Însă şi aici, turismul este mai mult unul de weekend, după cum recunosc hotelierii.

Un material realizat de Cecilia PĂTRĂHĂUradiovacanta.ro


 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *