La Vama Veche există o tradiţie care te face să treci examenului de a te numi vamaiot. Nu contează cât de mult te distrezi şi unde, important este să te afli într-un anumit loc, într-un anume moment al zilei.

Vamaioţii se întrec în a surprinde momentul glorios al răsăritului de soare din Marea Neagră, mai ales că stau toată noaptea pe plajă, dansând, cântând şi chefuind cu prietenii, cunoscuţi sau necunoscuţi. Locul unde s-a împământenit această tradiţie este La Stuf, barul de pe plajă.

Când soarele începe să apară de după linia orizontului încep să răsune acordurile unei celebre piese muzicale clasice – „Bolero“ de Maurice Ravel, renumită pentru ritmul şi apogeul său în forţă. Inspiraţia asocierii ridicării soarelui pe bolta cerească cu muzica senzualităţii i-a aparţinut unui barman de la Stuf, Ovidiu, apoi a fost perpetuată de dj-ii de aici.

„Nu eşti vamaiot până nu prinzi răsăritul La Stuf, pe Bolero de Ravel“, spun fanii din Vama Veche. O selecţie de clipuri postate pe Youtube arată câteva dintre cele mai frumoase înregistrări ale răsăritului de soare pe Bolero. 

Citeste mai mult: adev.ro/par9hr


Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *